Tupac Shakur

Tupac Shakur

Tupac Shakur, beter bekend als 2Pac, was een controversiele hiphop artiest die op 7 september 1996 werd doodgeschoten. De dader is tot op heden niet gevonden.

Na de crematie van Tupac Shakur hebben de leden van HipHop groep ‘Outlawz’ een beetje van zijn as gemixed met wiet ‘opgerookt’.

Zijn ouders en meerdere familieleden waren ‘Black Panthers’.

In tegenstelling tot de ‘main stream’ hiphoppers, die het in hun teksten voornamelijk hebben over ‘bitches n´ hoes’ gingen teksten van Tupac voornamelijk over het ‘echte’ leven in de ghetto, (politie)geweld, armoede en rasisme.

Tupac had genoeg van de oneerlijkheid die hij dagelijks om zich heen zag en probeerde zoveel mogelijk goed te doen voor de arme, veelal zwarte, bevolking. Het idee dat Amerika overal ter wereld ‘te hulp schiet’ maar ondertussen hun eigen volk verwaarloosd was een onderwerp dat hij vaak naar voren bracht.

Ook vond hij het maar vreemd dat kinderen op school niets werd bijgebracht over het ‘echte leven’ maar in plaats daarvan bezig waren met voleybal en andere onnuttigheden.

In 1994 overleefde hij 5 kogels, waarvan 2 in zijn hoofd.

 • Relevante links:
 • Tupac Shakur (2Pac) VIBE The Lost Interview – YouTube video 24:18
  Vibe Magazine unreleased interview of Tupac Shakur (2Pac) from May 1996.
  He would be killed on the Las Vegas strip six months later.
 • Tupac Uncensored and Uncut: The Lost Prison Tapes
  YouTube video 43:24
 • The FBI War on Tupac Shakur and Black Leaders – YouTube video 1:24:59
  The FBI War on Tupac Shakur and Black Leaders contains a wealth of names, dates and events detailing the use of COINTELPRO style tactics by the FBI against a generation of political rap artists. Based on 12 years of research and includes over 900 endnotes. Sources include over 100 interviews, FOIA-released CIA and FBI documents, court transcripts, and many mainstream media outlets.
 • Filosoferick reactie:

  Wij hebben al zijn muziek, die niet altijd even goed is, maar hebben groot respect voor wijlen Tupac Shakur. Hij was ‘echt’ en dit heeft hem zijn leven gekost. Hij voorspelde in een hier eerder genoemd interview dat als hij uit de weg zou worden geruimd er niemand meer zoveel voor de gemeenschap zou durven doen; ‘Doing nothing is safer, so nobody does anything’.

  Er zijn uiteenlopende theorieën over waarom hij is vermoord.

  Onder andere conflicten met platenlabels en andere HipHop artiesten worden genoemd.

  Wij van Filosoferick kunnen niet heen om het idee dat hij een groot probleem was gaan vormen voor de gevestigde orde (a.k.a. the Illuminati?). Door zijn grote publiek zou Tupac weleens voor grote opschudding en zelfs veranderingen kunnen zorgen en dat moest natuurlijk worden voorkomen.

  Denk in deze ook aan onder vele anderen John Lenon, om er slechts 1 te noemen. Dit soort mensen met veel aanzien en gevolg ‘lopen in de weg’ en moeten dus uit de weg worden geruimd.

  Wij hebben Tupac Shakur ook ondergebracht in de kwestie-categorie: ‘Complotten & Klokkenluiders‘. Dit omdat hij duidelijk een klokkenluider was die duidelijk maakte dat er een organisatie als ‘The Illuminati’ bestaat.

  Zijn laatste CD (buiten CD’s die na zijn dood zijn uitgebracht) heet dan ook: ‘Don Killuminati – The 7 day theory‘. ‘I put a K in front of it!’ zoals hij zelf heeft gezegd.

  Bekijk de hier genoemde videos maar kijk ook zeker naar andere op o.a. YouTube genoemde documentaires om duidelijk te krijgen wat er allemaal schuil ging achter de legendarische ‘Tupac Shakur’.

Tupac Shakur
5 (100%) 2 votes

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *