Sam Harris

Sam Harris (1967)Sam Harris is een amerikaans auteur, filosoof en intellectueel.

Ook is hij mede-oprichter van Project Reason, een initiatief teneinde kritisch denken te stimuleren. Hij is bekend geworden door o.a. zijn boek ‘The End of Faith – Religion, Terror, and the Future of Reason’, een analyse van de ‘clash of faith and reason in the modern world’. En kwam in 2012 met het boek ‘Free Will’ dat zoals de titel al doet vermoeden het onderwerp ‘vrije wil’ behandeld.

Wij van Filosoferick vinden dit een interessant persoon omdat hij net als Richard Dawkins of Christopher Hitchens veel in discussie gaat met religieuze types en hen probeert duidelijk te maken dat als je even logisch nadenkt het gek is om in een god te geloven. Erg verhelderend, grappig en leuk.

Bekijk voor een goed beeld van Sam de hier genoemde videos maar bekijk ook andere videos met Sam Harris die worden vermeld op o.a. YouTube.

Sam Harris delivers like a comedian. Harris vs annoying Theist:

Sam Harris destroys theistic arguments:

  • Relevante links:
  • www.project-reason.org
    Project Reason is a 501(c)(3) nonprofit foundation devoted to spreading scientific knowledge and secular values in society. The foundation draws on the talents of prominent and creative thinkers in a wide range of disciplines to encourage critical thinking and erode the influence of dogmatism, superstition, and bigotry in our world.
  • www.samharris.org
  • Sam Harris – Wikipedia
Waardeer met een sterretje!

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *