Problem, reaction, solution

De woordencombinatie; ‘Problem, Reaction, Solution’ kwam ons het eerst ter ore via de wellicht bekende David Icke. Deze woorden omschrijven een methode die door ‘de elite’ wordt gehanteerd om de publieke opinie te manipuleren.

Problem - Reaction - SolutionOok bekend als ‘The Hegelian Dialectic’ of ‘Diocletian’s Theory’ en betreft een psychologische methode, ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw, om een situatie te beinvloeden. Te gebruiken door een verkoper die een verkoop wilt sluiten, een regering die een niet populaire wet wilt doordrukken of een bedrijf dat de winst wilt verhogen [Bron: openyoureyesnews.com]

Om iets gedaan te krijgen dat normaliter onmogelijk zou zijn omdat de publieke opinie dit nooit zou accepteren worden de volgende stappen ondernomen:

Stap 1 – Problem:
Creëer een probleem; een pandemie (met een moedwillig verspreid virus), Global Warming of bijvoorbeeld 11 september 2001, dus ‘terroristen’.

Stap 2 – Reaction:
Main Streem Media verteld de bedachte oorzaak van het probleem; pandemie komt door varkens, Global Warming komt door de mens, 9-11 kwam door Bin Laden en het publiek reageert vervolgens met angst en de vraag aan de regering ‘doe iets!’.

Stap 3 – Solution:
Nu komt de regering met oplossingen die de macht van de regering uitbreiden en die van het volk uitdunnen en die al bedacht waren ver voor het probleem werd gepresenteerd. Bijvoorbeeld vaccinatie-programma’s, meer Chemtrails, meer camerabeveiliging en andere controles en dit alles natuurlijk in naam van een in Stap 1 bedachte leugen.

‘Problem, reaction, solution’ uitgelegd door David Icke:

The Hegelian Dialectic
The Hegelian DialecticWat is ‘the Hegelian Dialectic’ precies? George Wilhelm Friedrich Hegel was een duitse filosoof uit de 19e eeuw die het principe bedacht waarmee een verdeeldheid kan worden opgelost. Zijn methode om tot de waarheid te komen door middel van het uitwisselen van logische argumenten is een gedachtengang die tot op de dag van vandaag wordt toegepast.

Om het simpel te stellen zegt de basis van het Hegelianisme dat het menselijk brein niets begrijpt tenzij het kan worden verdeeld in twee tegenovergestelden; Good / Evil, Right / Wrong, Left / Right.

Dus als mensen het bijvoorbeeld hebben over 2 politieke partijen, rechts of links, dan hebben zij het, zonder het zich te realiseren, over ‘de thesis’ en de ‘anti-thesis’ (klik op bovenstaande afbeelding) gebasseerd op het Hegelianisme. Hierdoor gaat de discussie over de kleine discrepanties tussen beide partijen en niet over er daadwerkelijk toedoende inhoudelijke zaken.
[Bron: infowars.com] (vertaald door Filosoferick)

 • Filosoferick reactie:

  Altijd interessant om dit soort terminologie verklaard te hebben. Wat stoort aan dit soort informatie is dat hetgeen er wordt beweerd ook daadwerkelijk lijkt te gebeuren.

  ‘Problem, Reaction, Solution’ is met behulp van de technisch steeds beter uitgeruste MSM een belangrijk wapen dat naar blijkt met groot sucses wordt ingezet. De meningen en gedachten van een over het algemeen naïef volk worden stelselmatig in een bepaalde richting gemanouvreerd om ze vervolgens voor een probleem te stellen. Een probleem waarover dankzij goede manipulatie vooraf maar 1 consensus kan zijn. Bijvoorbeeld; vaccineer alle kinderen voor het te laat is! Meer camera’s en controles voor we weer een 9-11 voor onze kiezen krijgen! Etc. etc..

  Ook is het natuurlijk zo dat als er een daadwerkelijk dramatische gebeurtenis plaatsvind, die niet in ‘het script’ stond, deze makkelijk voor hetzelfde sinistere doel gebruikt kan worden. Een ‘Reaction’ volgt immers altijd. En over het algemeen is deze reactie meestal een roep om hulp naar de regering.

  Zoals de eerder op Filosoferick genoemde Alan Watt al noemde kan een mens 1, 2 misschien 3 grote persoonlijke drama’s aan. Bij meer wordt iemand dusdanig depressief dat hij geen normaal leven meer kan leiden. Zonder hulp van psychiaters en/of medicijnen kan men dan de dagelijkse werkelijkheid niet meer aan. Kun je dus nagaan hoe een hele stad of een heel land reageert op bijvoorbeeld een gebeurtenis als 11 september 2001.

  Omdat het algemeen ingeprente idee is dat je als individu geen enkele betekenis hebt in gebeurtenissen op een schaal als deze doe je gedachteloos een beroep op ‘de macht’…dus de regering. Of je doet helemaal niets. Want iets doen heeft toch geen zin, of je hebt geen tijd…en…wat zou je moeten doen dan?! Wat in de visie van de heersende macht neerkomt op hetzelfde als hen vragen wel iets te doen. Want door niets te doen geef je ‘hen’ immers vrij spel.

  Ook komt de term ‘False Flag’ hierbij kijken. De in Stap 1 te nemen stappen berusten namelijk vaak op een in scene gezette aanval, aanslag of een ongeluk (Fukushima?) met vele dodelijke slachtoffers.

  Tsja…
  Wij kunnen inmiddels niet meer dan alles dat ons wordt gepresenteerd door de MSM met een korrel zout te nemen. Wij vragen ons bij ‘grote gebeurtenissen’ tegenwoordig eerst af ‘wat zit hier nu weer achter?’ in plaats van ‘is het echt waar of niet?’. Want of het nu waar is of niet…er zullen navenante gevolgen zijn.

  Scientia potentia est!

Problem, reaction, solution
5 (100%) 1 vote

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *