Nikola Tesla

Nikola TeslaNikola Tesla is de uitvinder van o.a. ‘electriciteit’ zoals wij dat tegenwoordig kennen en gebruiken maar gek genoeg kennen de meeste mensen zijn naam niet.

Volgens Tesla bestaat alles uit vibraties, komt alle energie van de zon en hij was overtuigd van het idee dat electriciteit, zonder gevaar voor mens of dier, ‘draadloos’ door de atmosfeer kon worden overgebracht.

Hij nodige vaak vrienden (waaronder Mark Twain) en mogelijke investeerders uit voor demonstraties in zijn laboratorium waarbij hij ‘stroom door mensen liet gaan om bijvoorbeeld een lampje te laten branden’.

Ook maakte en demonstreerde hij de eerste ‘boot op afstandsbediening’ en viel hij Einstein aan toen deze kwam met zijn relativiteitstheorie. Volgens Tesla was de manier van denken van Einstein de verkeerde en zou deze weleens rampspoed kunnen brengen. Toen de IIe wereldoorlog begon beweerde Tesla een ‘death beam’ te hebben uitgevonden waarmee vliegtuigen uit de lucht geschoten konden worden. Niemand nam hem serieus.

Doordat hij een slecht zakelijk instinct had en anderen er vandoor gingen met zijn patenten en ideeën stierf Tesla een arm (en veelal vergeten) man.

Dankzij Tesla maken wij nu gebruik van o.a. electriciteit, afstandbediening, neon- en fluoriscerend licht, X-ray en draadloze communicatie. Er wordt zelfs beweerd dat dankzij uitvindingen van Tesla ‘vrije energie’ allang bestaat.

Waardeer met een sterretje!

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *