Gary McKinnon

Gary McKinnonGary McKinnon (Glasgow, 10 februari 1966) wordt beschuldigd van de ‘grootste millitaire computerkraak’ in de (amerikaanse) geschiedenis. Hij kan worden uitgeleverd aan Amerika en 70 jaar cel krijgen. Zijn motief: aantonen dat ‘vrije energie’ bestaat maar dat deze technologische ontwikkeling wordt achtergehouden.

McKinnon had van 1999 tot 2002 met een goedkope PC toegang tot computers van onder andere N.A.S.A. en het Pentagon en heeft naar eigen zeggen documenten ingezien waarin het amerikaanse leger spreekt over ‘non-terrestrial officers’. Ook heeft hij foto’s gezien, genomen door N.A.S.A., waarop UFO’s te zien zouden zijn.

  • Filosoferick reactie:
    Erg interessant! Enige nadeel is dat McKinnon geen enkel bewijs wilt of kan tonen. Hij heeft geen foto gedownload (want dat zou te lang hebben geduurd met zijn trage 56K modem), geen lapje tekst gekopieerd…hij heeft helemaal niets tastbaars.

    Toch blijft dit een interessant verhaal omdat de amerikaanse regering hem voor 70 jaar de cel in wil gooien en om zijn uitlevering vraagt. Waarom zouden zij dit doen als hij niets kan bewijzen? Echt enkel en alleen om hem te straffen voor ‘hacken van computers’? We wonder…

Waardeer met een sterretje!

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *