Alcohoot?

Soms kom je iets tegen waarvan je echt denkt ‘Werkelijk?!’.

Neem bijvoorbeeld een App genaamd ‘Alcohoot – the world’s first smartphone breathalyzer’.

Dit is een App voor SmartPhones waarmee je iemands alcohol percentage kan meten…vervolgens krijg je aan de hand van de uitslag passend advies. Ben je helemaal wasted? Dan raad de App aan een taxi te bellen…ben je een beetje aangeschoten dan is het wellicht slim ‘om een vriend te bellen’.

Bekijk a.u.b. de uitleg van de Alcohoot:
Explainer Video: Alcohoot.

Kortom; drink zoveel je wilt, als je vervolgens maar wel naar je App luistert!

Werkelijk?!

Dit is niet de eerste ‘breathalyzer’ er zijn er ook al enkele voor de iPhone.

Hieruit blijkt maar weer hoe stellig alcohol-gebruik in het DNA van de mens zit verweven. We proberen niet van de alcohol af te komen, we proberen gewoon zo goed mogelijk met deze harddrug om te gaan.

De duizenden doden die wereldwijd jaarlijks vallen door verkeersongelukken, ‘comazuipen’ of heldhaftige daden met dodelijke afloop doen er niet toe. Die zijn het legitiem gebruiken van alcohol meer dan waard.

En als het op alcohol aankomt wordt er niet net als op pakjes sigaretten een sticker op je bierglas geplakt met een tekst als; Alcohol veroorzaakt verkeersdoden. Natuurlijk niet…alcohol hoort er nu eenmaal bij(?)…en de beleidsmakers drinken naar ons idee allemaal alcohol. Maar dit natuurlijk ‘alleen bij het eten’ of ‘als er bezoek is’. Met als gevolg dat er elke dag bezoek is en er wordt gegeten zodat er gedronken kan worden.

In onze omgeving zijn veel mensen alcoholist. Als je dit tegen hen zegt worden ze chagerijnig wetende dat je gelijk hebt…maar er is nu eenmaal niets aan te doen dus laten we het verder maar niet over hebben.

Het gekke is dat dit soort mensen wel ideeën hebben en praten (onder het genot van een drankje) over ‘stoppen met roken’ of ‘gezonder eten’, maar over alcohol, wellicht het grootste probleem in hun leven, hoor je ze nooit.

Dat wordt beweerd dat het roken van een joint de poorten naar hard-drugs opent en daarom verboden moet worden gaat net zo hard op voor alcohol maar daar hoor je natuurlijk nauwelijks tot niets over. Coffeeshops binnen 500 meter van een school moeten worden gesloten…maar het cafe op de hoek mag gewoon blijven schenken.

Gelukkig is er nu ‘Alcohoot’!
Een App waarmee je jouw alcoholgebruik en percentage kunt meten en dit eenvoudig kunt delen met je vrienden op Facebook. En als je een taxi belt, terwijl je in je eigen kots ergens in een goot ligt, dan weet de App dankzij GPS meteen waar je ligt.

De hypocrisie rond alcoholgebruik stoort ons steeds meer. Iemand een oplossing…of liever nog een drankje?

  • Relevante links:
  • Smartphone Breathalyzer Alcohoot Unveiled for the First Time Ever
  • Breathometer – A Smartphone Breathalyzer
    Breathometer’s device + mobile app transforms your smartphone into a breathalyzer.
  • BACtrack Mobile Breathalyzer
    Until now, there were only a couple different types of alcohol geeks. Wine geeks can take one whiff of a glass and tell you where the grapes grew. Beer geeks can lecture you for hours on best practices for brewing a quality IPA. But what about those of us who want to get nerdy about the actual drunkenness? Where’s OUR glory?

    Holy hops, guys, we found it! The BACtrack Mobile Breathalyzer lets you geek out about your drinking in a way that no other piece of technology can do.

Waardeer met een sterretje!

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *