Codex Alimentarius

Codex AlimentariusWij hadden tot op heden geen flauw idee over waar ‘Codex Alimentarius’ voor staat of dat er uberhaupt iets als dit bestond. Best schokkend, lees a.u.b. verder.

De letterlijke vertaling is: voedselboek of voedselcode. De Codex Alimentarius is een verzameling standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel, productie van levensmiddelen en voedselveiligheid [bron: Wikipedia].

De bedenker van deze Codex was ene Fritz der Meer, tijdens de IIe W.O. president van IG-Farben (Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie AG, een chemisch bedrijf) die tijdens de Neurenberg tribunalen werd veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid. IG-Farben was verantwoordelijk voor de productie van Zyklon B, het gas dat gebruikt werd in de concentratiekampen. De Neurenberg tribunalen maakte een eind aan IG-Farben. Dit betekende echter alleen maar dat, verdeeld onder Bayer, Hoechts en BASF, de IG-Farben praktijken gewoon verder gingen.

Fritz der Meer is ook de bedenker van de leus ‘Arbeit macht frei’, die boven de poort van Auschwitz hing.

Na zijn gevangenisstraf (1961) begon Fritz der Meer in samenwerking met de V.N. te werken aan de werelwijde invoering van de Codex Alimentarius. Dit met als doel al het voedsel op aarde in macht te krijgen en zo te beheersen.

Elk land dat lid is van de WTO (World Trade Organisation) moet nu de Codex Alimentarius in acht nemen. En omdat elk land maar wat graag lid is van de WTO wordt de Codex langzaam maar zeker overal gehandhaaft…het laatste dat ik las was dat er 149 landen lid zijn.

De Codex bestond ooit uit ‘richtlijnen’ maar deze richtlijnen zijn sinds 31 december 2009 wetgeving. Met als gevolg dat vele vitaminen en mineralen, die vrijelijk te verkrijgen waren, niet meer voldoen aan de regelgeving van de WHO (World Health Organisation) of de FAO (Food and Agriculture Organisation of the United Nations) en als illegaal bestempeld (kunnen/zullen) worden.

Elk dier dat wordt gebruikt voor consumptie ‘moet’ worden behandeld met antibiotica en groeihormonen.

Er is zelfs sprake van een toename in het gebruik van Aspartaam (E951) en Acesulfaam (E621) in de voedselproducten die wij als consumenten in de supermarkten kopen.

  • Relevante links:
  • Codex Alimentarius – Dr. Laibow
    40:08 YouTube Video
    Dr. Laibow praat in 2005 tijdens een conferentie van de National Association of Nutrition Professionals indringend over de Codex Alimentarius en de gevaren die zij ziet.
    www.healthfreedomusa.org – Website waaraan Dr. Laibow is verbonden.
  • Monsanto’s Seeds of Destruction! – YouTube video 1:00:00
  • Official Standards List – www.codexalimentarius.net
    C O D E X A L I M E N T A R I U S – International Food Standards
    SAFE, GOOD FOOD FOR EVERYONE.

    The Codex Alimentarius Commission, established by FAO and WHO in 1963 develops harmonised international food standards, guidelines and codes of practice to protect the health of the consumers and ensure fair practices in the food trade. The Commission also promotes coordination of all food standards work undertaken by international governmental and non-governmental organizations.

  • www.wto.org
    The World Trade Organization (WTO) deals with the global rules of trade between nations. Its main function is to ensure that trade flows smoothly, predictably and freely as possible.
Waardeer met een sterretje!

Meld a.u.b. dode link(s)

Reageer a.u.b.:

Opgegeven emailadres wordt niet zichtbaar op de website! Verplichte velden *